Nieuws - detail

Zuivelpak in 2020:

Haal alles eruit wat erin zit

 

In 2020 zet Zuivelpak zich weer in tegen voedselverspilling. In Nederlandse huishoudens wordt jaarlijks gemiddeld 14 liter zuivel per persoon onnodig weggegooid. Dit maakt zuivel een van de meest verspilde producten in Nederland.

 

In deze nieuwsbrief nemen we u mee in de reacties op de campagne 'Haal alles eruit wat erin zit'.

Zuivelpak: commercial voedselverspilling


Het korte filmpje werd uitgezonden via Uitzending Gemist en is in de afgelopen maanden meer dan 2,9 miljoen keer bekeken. 87% van de bezoekers keek het hele filmpje uit, meer dan 14 duizend personen hebben doorgeklikt naar de website www.zuivelpak.nl.

Veel aandacht voor campagne 'Haal alles eruit wat erin zit'


Deze Zuivelpak campagne is begin maart gelanceerd en is inmiddels veel bekeken en gedeeld. Zo hebben tijdens de campagne ruim 42.000 mensen de website van Zuivelpak bezocht. 

Daarnaast hebben verschillende vakmedia aandacht gegeven aan de huidige campagne. Zo was er onder andere in Biojournaal en AfvalOnline te lezen over Zuivelpak 2020. Ook PackOnlineZuivelZicht en Pakkracht hebben een artikel geplaatst over de campagne.

Wat is het doel van de zuivelpakcampagnes?

De zuivelindustrie, de supermarktbranche en drankenkartonproducenten hebben zich tot doel gesteld om de Nederlandse consument te informeren dat zuivelpakken en andere drankenkartons de afgelopen jaren stapsgewijs verduurzaamd zijn. Daarnaast hebben we gewerkt aan het tegengaan van voedselverspilling.

Zuivelpakken en andere drankenkartons kunnen volledig gerecycled worden, zijn uitgerust met speciale vouwlijnen om voedselverspilling terug te dringen en de gebruikte grondstoffen kunnen keer op keer ingezet worden waardoor de aarde niet wordt uitgeput en we weer een stap dichter bij de circulaire economie komen.

Gedurende de afgelopen drie jaar hebben we in de zuivelcampagnes aandacht besteed aan voedselverspilling, natuurlijke grondstoffen en recycling. Voor al deze drie onderwerpen zijn toolkits ontwikkeld waarin o.a. filmpjes, infographics en social media content ter beschikking gesteld worden.